Skip to main content

Studievejledning

Paderup Gymnasium har tre studievejledere, som også er lærere på skolen. Hver klasse har sin egen studievejleder, der følger klassen i alle tre år.

Studieture

Studievejledning

Læsevejledning

Talentforløb

Eksamen

Idræt

Nyttige links

Studievejlederne Anette Høj, Birgit Andersen og Lilian Curran har skemalagte træffetider, som kan ses i Lectio. Uden for denne træffetid kan du kontakte vejlederne via skolens telefonnummer og på mail eller sms. Gymnasiets studievejledere har stort set det arbejdsområde, man kender fra folkeskolens klasselærerfunktion. Det vil sige, at studievejlederen er den, du kan gå til, når du har personlige eller sociale problemer og vanskeligheder i forbindelse med skolegangen.

SU

Derudover kan studievejlederen hjælpe med oplysninger om SU og andre praktiske ting. I denne folder kan du finde svar på mange af dine spørgsmål om SU: Gå til SU-folder.

Tavshedspligt

Det er vigtigt at understrege, at studievejlederen har tavshedspligt – og at personlige oplysninger kun bringes videre med elevens samtykke og vidende.

Fravær

En anden af studievejledernes opgaver er at holde øje med vores elevers fravær for at hjælpe dem med at gennemføre uddannelsen. Du kan læse mere om Paderup Gymnasiums fastholdelsesstrategi her: Gå til Fastholdelsesstrategi.

Misbrug

Har du brug for hjælp på grund af misbrug, spiseforstyrrelse eller psykisk sårbarhed? Så står din studievejleder klar til at hjælpe dig med at tage kontakt.

Din økonomi efter studentereksamen

Er du i tvivl om din økonomiske situation efter studentereksamen, kan du læse mere her i Jobcentrets folder om uddannelseshjælp: Gå til Uddannelseshjælp.

Vejledning om videregående uddannelse

Desuden er der til studievejledningen tilknyttet en vejleder fra Studievalg Østjylland, som har træffetid på skolen en gang om måneden. Studievalgsvejlederen kan hjælpe dig med valg af videregående uddannelser. Find mailadresse og telefonnummer på studievalgsvejlederen her: Studievalgsvejleder

Book vejledningstid hos studievalgsvejlederen her: Book vejledning

Vil du selv søge information om videregående uddannelser, er Uddannelsesguiden (ug.dk) et godt sted at starte.

Uddannelsesguiden

Besøg videregående uddannelser til U-days.

Har du brug for at supplere din studentereksamen med ekstra fag eller niveauer for at komme ind på en videregående uddannelse, kan du læse om U-days her.

Skal du til åbent hus?

Kom til infomøde om ASF-klassen

D. 22. januar kl. 16.30-18.30

Mød vores lærere, oplev vores faciliteter, og hør om, hvordan vi tilpasser hverdagen til unge med autisme. Klik her for at læse mere!

 

Find mere information her