Skip to main content

Første skoledag

Denne side er til dig, som starter på Paderup Gymnasium til august. Velkommen til vores nye årgang – vi glæder os til at møde dig!

Når du starter

Første skoledag

Info til forældre

Her har vi samlet en del links til andre steder her på sitet, så du har let adgang til de oplysninger, du har mest brug for som ny elev.

Gå til velkomsthæftet.

Første skoledag

Første skoledag, den 8. august 2025, er en særlig velkomstdag, som tutorerne står for. Formålet med dagen er at skabe et godt socialt sammenhold som grundlag for dine kommende tre år på Paderup Gymnasium.

Dagen vil byde på ryste-sammen-arrangementer i din nye klasse og hygge sammen med de andre klasser. Hver ny klasse får tildelt tre tutorer, som skal sørge for, at klassen og du som elev får en rigtig god start på de tre gymnasieår.

Grundforløb, klasse og skema

Som ny i 1.g begynder du i en grundforløbsklasse. Grundforløbet varer tre måneder og giver dig et godt grundlag for at vælge din linje. Linjen vælger du i midten af oktober.

Dit skema

På din anden skoledag får du login til Lectio. Her kan du se dit skema.
Skoledagen på Paderup Gymnasium begynder kl. 8:30.

Bemærk, at skemaet ændrer sig i løbet af året. Det skema, du kan se nu, gælder indtil efterårsferien. Skemaet er ikke ens i alle uger, men veksler i 14-dages perioder, så du har f.eks. ikke nødvendigvis fri samme tid hver tirsdag.

Introtur

Som en del af introduktionsforløbet arrangerer vi en introtur for hver grundforløbsklasse, som en af dine teamlærere og tutorerne deltager i. Tidspunktet for jeres introtur bliver aftalt en af de første skoledage.

Netværk omkring din klasse

Hver klasse på Paderup Gymnasium har to teamlærere. Du møder dem på din anden skoledag. Teamlærerne tager sig særligt af klassens trivsel. De er f.eks. med jer på introturen, og de holder tæt kontakt med jeres andre lærere og koordinerer afleveringer og samarbejde mellem fagene. Du kan altid få hjælp af dine teamlærere, hvis du har spørgsmål eller andet, som du gerne vil vende med nogen.

Hver grundforløbsklasse vælger to repræsentanter til gymnasiets elevråd. I grundforløbsperioden fungerer disse to repræsentanter også som elevteam, der har fokus på trivslen på holdet og samarbejder med holdets lærerteam.

Forældrekonsultation

Efter at du har fået karakterer første gang (i november), tilbyder vi en individuel forældrekonsultation (i januar), hvor du kan melde dig til at tale med de lærere, som du har brug for en uddybende samtale om dit faglige standpunkt med.

Studievejleder

Alle klasser har en studievejleder. Studievejlederen kan du gå til, hvis du er i tvivl om noget eller har brug for en at tale med om vanskeligheder hjemme eller i skolen. Læs mere om studievejledningen her:

Studievejledning

Ledelsesrepræsentant

Hver klasse har tilknyttet en repræsentant fra ledelsen, som er overordnet ansvarlig for klassen. Du kan få at vide af din studievejleder, hvem jeres ledelsesrepræsentant er. Ledelsen finder du her:

Gymnasiets ledelse

Karakterer og standpunktsmøder

I 1.g bliver der givet standpunktskarakter i alle de fag, du har i grundforløbet, når dette forløb slutter efter de første tre måneder. Disse karakterer tager du med videre ind i din studieretningsklasse. I studieretningsklassen gives der i 1.g standpunktskarakterer i marts og maj. Hvis der er noget, der bekymrer os angående dine karakterer, kalder vi dig til en samtale hos studievejlederen. Dine grundforløbskarakterer, som vi giver i november, sender vi, hvis du er under 18 år, hjem til dine forældre i forbindelse med forældrekonsultationen i januar måned.

Bøger

Du låner alle lærebøger gratis på skolen. De bliver udleveret af lærerne, og når du får en bog, skriver du under på en kvitteringsliste. Det betyder, at du er ansvarlig for bogen og skal erstatte den, hvis den bliver væk.

Lektier

For at kunne deltage i undervisningen på gymnasiet skal du forberede dig. Lærerne giver lektier for i Lectio senest kl. 16 dagen før – og lektierne til om mandagen senest fredag kl. 16. Afleveringsopgaver lægges ind i Lectio i god tid, så du har mulighed for at planlægge dit skolearbejde.

IT

Som elev på Paderup Gymnasium har du gratis adgang til Office 365, som alle Microsoft Office-pakkens programmer ligger i. Du kan først installere Office 365, når du er oprettet som bruger og har fået dit password en af de føste dage på gymnasiet.

Hent vejledning til download af Office 365 (pdf)

Regler

Studie- og ordensregler

Som elev på Paderup Gymnasium skal du følge vores studie- og ordensregler, som du kan læse her:

Se Studie- og ordensregler

Øvrige regler

Se politik for mobiltelefoner:

På Paderup Gymnasium er det ikke tilladt at have en mobiltelefon fremme i timerne, medmindre den skal anvendes fagligt efter lærerens anvisning. Telefonen skal være placeret i undervisningslokalets mobiltelefonhotel fra timens begyndelse.

Vedtaget i Pædagogisk Udvalg den 22. juni 2018, revideret den 7. august 2024.

Se politik for rygning/snus
Se alkoholpolitik

Studiekort

I løbet af de første uger får du et studiekort fra kontoret. Kortet kan bruges som bevis på, at du går på skolen, og som legitimation ved gymnasiefester m.v. Nogle steder kan du få rabatter ved at vise studiekortet. Spørg Elevrådet, og se på Studiz.dk:

Besøg Studiz.dk

Buskort

Skal søges via:

www.ungdomskort.dk

SU

Hvis du allerede er 18 år, kan du søge Statens Uddannelsesstøtte (SU). Læs mere om SU her:

Hent SU-folder (pdf)

Sygesikringskort

Du skal altid have dit sygesikringskort med dig på gymnasiet, hvis du skulle komme til skade i skoletiden. Man kan nemlig ikke ringe direkte til skadestuen, men skal kontakte sin egen læge først.

Til dine forældre

Vi har lavet en særlig side med informationer for forældre til vores elever.

Gå til forældresiden

Skal du til åbent hus?

Kom til vores åbent hus

D. 13. januar kl. 19-21

Mød vores lærere, oplev vores faciliteter, og hør om vores spændende studieretninger. Klik her for at læse mere og tilmelde dig!

 

Find mere information her